Ervaringen

Ik voel me dankbaar dat ik met prachtige mensen en dieren mag samenwerken om hen te versterken en begeleiden tijdens hun innerlijke reis. Wil je ontdekken hoe anderen de samenwerking hebben ervaren? Lees de ervaringsverhalen op deze pagina.

Intuïtieve coaching

José

In mei 2021 zat ik er, na een turbulente periode zowel privé als op werk, doorheen en in een opwelling belde ik Gwen. Ze legde me kort uit wat ze precies deed en op welke manier, kosten en dat ze uiteraard bereid was mij te helpen als ik dacht en voelde dat zij dit zou kunnen. Het gevoel was goed en ik nam haar hulp met beide handen aan. Nu 3 maanden verder ben ik nog steeds enorm blij met de stap die ik toen heb gezet. 

Dankzij en met behulp van Gwen ben ik nu al dichter bij mezelf. Herken ik patronen en kan er naar handelen of accepteren. Ik voel me lichter, vrijer en ervaar veel meer innerlijke rust.

Uiteraard heb ik het zelf gedaan maar Gwen stond me bij en gaf op intuïtie richting aan mijn pad. Gwen werkt op gevoel en vindt niks, maar dan ook helemaal niks, vreemd of gek. Alles mag er zijn. Ze luistert echt en volgt haar intuïtie in de behandeling. Mijn doel was om weer te voelen en te weten wie ik ben en wat ik wil en vooral het loslaten van oude, vastgezet verdriet en pijn.

Ik kan oprecht zeggen dat het loslaten van verdriet en pijn enorm heftig en emotioneel was, maar heeft zoveel ruimte en licht gegeven dat ik dankbaar ben dat ik de stap heb kunnen, mogen zetten. Ik voel weer en durf weer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik ben er nog niet maar ik ben al een heel eind op weg en het voelt enorm goed.

Ik herken patronen en daardoor kan ik de keuze maken hoe ik ermee omga en hoe ik situaties benader. Ik ben aan het leren om in het moment te leven, vooral van mezelf te houden en dingen te accepteren zoals ze zijn en ze er ook te laten zijn.

Gwen is heel toegankelijk, goed bereikbaar en staat voor je klaar. Ze opent je de ogen, houdt je een spiegel voor en als je daarin durft te kijken ontdek je zoveel mooie dingen aan jezelf. Als je de reis naar jezelf terug durft te maken raad ik Gwen met stip aan om je door haar te laten begeleiden.

Jenny

Dankbaar, hoopvol, vertrouwen
Nog middenin mijn proces! Na lange wachtlijsten en hulp gehad bij een psycholoog voelde ik mij nog niet beter! Ik voelde me zelfs erg in de steek gelaten en niet gehoord toen zij bepaalde dat het traject was afgelopen en ik me nog zo voelde. Ik snapte er niks van en werd meer onzeker en steeds meer het gevoel: ik ben dus niet te helpen en het niet waard. Het is mijn schuld! Door bijna twee jaar in de ziektewet kwam ik in het spoor 2 traject terecht en zo bij Gwen. De eerste afspraak vergeet ik niet meer. Binnen 5 min voelde ik mij rustig en kwamen er tranen, niet meer te stoppen. Gwen voelde mij aan en zei hardop wat ik voelde van binnen en een gevoel van warmte/ begrip en gehoord worden overspoelde me helemaal! Wat was dit fijn! En meteen een gedachte door mijn hoofd: misschien is het nog niet over, misschien heb ik nog iets in mij dat ik wel beter kan worden. Dat gevoel kreeg ik bij Gwen. Ik wilde stoppen bij mijn psycholoog en meteen de overstap maken naar Gwen. Wat ging ik fijn en met een sprankeltje hoop naar huis na dat eerste gesprek! Toch vond ik het moeilijk en het heeft me nog even gekost om de andere hulp los te laten. Het vertrouwen in iemand. Ook een fijn persoon, maar voor mij niet de juiste weg! Vasthouden aan iets wat niet goed voor me was en waar ik me eigenlijk slechter door ging voelen en toch daaraan vasthouden! Kan dat niet uitleggen! Vertrouwen zo moeilijk!
Maar dat ik bij Gwen verder wilde was zeker. Het ervaren steeds weer en nu nog, de warmte/ rust en het begrip en aanvoelen wat je nodig hebt. Zo ontzettend fijn! Gwen laat je in je eigen kracht geloven. Je mag jezelf zijn en ze is er echt voor je! Ik mag ervaren met kleine stapjes dat ik het aan kan en mezelf mag leren kennen en mag kiezen voor mezelf. Het is een moeilijk proces voor mij, maar ik krijg er steeds meer vertrouwen in dat het mij gaat lukken! Van het niet meer zien zitten naar hoop en geloof in mezelf. Ik vind het heel bijzonder hoe Gwen er voor me is tijdens deze reis op zoek naar wie ik ben, wie ik mag zijn van mezelf en wat ik los mag gaan laten/ verwerken! En ja ik kies voor mezelf! Ik weet niet hoe, maar hoe Gwen je aanvoelt en er voor je is en je begeleidt in je eigen proces is voor mij wonderlijk en zo fijn! Als er iemand hulp nodig heeft zou ik Gwen zeker aanbevelen en aanraden een afspraak te maken om zelf te ervaren wat ze voor jou kan betekenen met haar groot invoelend vermogen/ warmte en begrip! Je echt gehoord voelen en fijne goede begeleiding in hoe het anders kan en wat voor jou werkt om dat samen met haar te kunnen bereiken!

carolien

Gwen is een prachtig mens. Doordat zij zichzelf is, geeft dat mij het gevoel dat ook te mogen zijn. Zij haalt kwaliteiten in mij naar boven die belangrijk voor mij zijn. Het vertrouwen in mijzelf en het zelfhelend vermogen, waardoor ik de kracht kan voelen die ik zo miste. Zij spiegelt mij, op een liefdevolle manier, wat mijn liefde is voor mijzelf. Na een familieopstelling, begeleidt door Gwen, zijn er voor mij een hoop dingen opgehelderd en uitgezuiverd.
Zo is even samenlopen op mijn pad een verademing.

daphne

Via een vriendin kwam ik bij Gwen terecht. Ik was eerst wat sceptisch, maar meteen al na de eerste sessie merkte ik dat Gwen precies aanpakte waar bij mij de knelpunten waren. Met haar hulp neem ik nu mijn eigen plek in, durf ik zonder aarzelen mijn grenzen te stellen en sta ik meer in verbinding met mijn ware ik. Vol vertrouwen ga ik nu verder en groei ik elke dag een stukje verder in mijzelf te zijn.

jofke

Tijdens deze sessies werkt Gwen psychodynamisch; ze zet verschillende technieken in als regressie, innerlijk kind werk, en familieopstellingen. We zochten naar waar mijn vastzittende patronen vandaan komen en boekten meteen al resultaat. Dankjewel Gwen!
Een bezoekje bij jou is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer bewustwording en loslaten van vastzittende emoties!

Ellen

Joh, wat er bij Gwen gebeurde was fantastisch en heel welkom. Ik had afgesproken voor een energetische massage, mijn klacht op dat moment: veel hoofdpijn. Ik wil er even bijzeggen dat ik al veel energetisch had verwerkt, ook aan familiestukken. Gwen zei vrijwel meteen: ‘Is deze pijn wel van jou?’ Mijn gevoel ging meteen naar binnen en ik mocht de vrouwenlijn van moederskant zien. Ondertussen deed Gwen gewoon haar ding en voelde waar ik door mocht stromen. Er kwam veel emotie los; er kwam vergeving en voor het eerst warmte van mijn overleden moeder toen ik terug kon geven wat niet van mij was. Alle spanning naar mijn moeder toe is verdwenen. Ik sta nu open voor verdere heling. Dit ging nog een paar weken door met prachtige liefdevolle dromen met meer vergeving. 

Jet

Het liep al een tijdje niet lekker met me, ik liep vast in mezelf en kreeg via een goeie kennis een tip om naar Gwen te gaan. 

Vanaf het moment dat ik haar aan de telefoon had om iets af te spreken tot het moment dat we overeenkwamen dat ik zou bellen wanneer het weer nodig was, voelde ik mij meer dan welkom. En nu nog steeds.
Haar plek voelt aan als een lichte, serene, veilige ruimte, waar ik me veilig en welkom voel. 
De introductie en de sessie zelf liepen naadloos in elkaar over en het voelde allemaal heel natuurlijk aan. Ik kon helemaal mezelf zijn en dat werkt heel fijn.
Wat de sessies me hebben gebracht, is dat ik veel gemakkelijker zie wanneer ik mijn gevoelens laat beïnvloeden door een oude overtuiging/negatieve gedachte over mezelf. Het gevoel is nog steeds niet fijn, maar ik kan het veel sneller loslaten, door een nieuwe overtuiging erover toe te laten. Ik heb veel meer regie over mijzelf en mijn gevoelens gekregen en kan me voortaan sneller en gemakkelijker ontspannen en heb veel minder snel paniekaanvallen.
Gwen is erg fijn om mee te werken en ik beveel haar van harte aan!! 

Anita

‘Na een paar enorm zware jaren achtereen te hebben doorstaan, zat ik er zelf helemaal doorheen. Niet gek op zich, maar vragen om hulp is niet iets wat van nature in mij zit. 

Van mij werd altijd maar verwacht dat ik me er wel doorheen sleepte, ik zou me hoe dan ook wel redden. Maar, ook ik ben een mens met emotie en gevoel, geen robot. In februari heb ik de moed bij elkaar gesprokkeld en besloten om contact op te nemen met Gwen, ik kon niet meer, het vaatje energie was leeg. Het vechtertje in me was gesloopt.

Meteen aan de telefoon al een heel goed en fijn gesprek gehad, wat voor mij weer wat nodige rust creëerde. De eerste afspraak was bij Gwen. Het was voor mij erg emotioneel en zwaar, maar door de rust van Gwen was het te doen. Ik voelde me meteen vertrouwd en veilig bij haar. Het woord “moeten”, “moet” niet, dat leerde ik meteen. Hoe ze het deed, ik snap het nog steeds niet, maar ze kwam vrijwel meteen bij de kern van mijn pijn. Ik kreeg oefeningen mee en heb me daar goed aan gehouden. Best even wennen, maar goed te doen en geloof me, het heeft geholpen en hoe! Vervolgafspraken gingen i.v.m. afstand en Covid-19 via Facetime, wat overigens geen enkel probleem was.

In het verleden heb ik ook wel eens afspraken bij een psycholoog gehad, maar dat was slechts een korte termijn oplossing. Het standaard gebeuren wat op de lange termijn niet helpt (dat bedoel ik niet respectloos). 

Nu, een paar maanden later, voel ik me sterker dan ooit. Ik ben eindelijk weer blij met mezelf. Voor het eerst kan ik hardop zeggen dan ik van mezelf houd, dat ik wel degelijk wat waard ben en er mag zijn. Tot voor kort was dat voor mij ondenkbaar: ik zag mezelf altijd als waardeloos en overbodig. Zonder Gwen was me dat nooit gelukt en ik ben haar dan ook enorm dankbaar daarvoor.

Mocht ik ooit weer terugvallen in mijn oude routine, dan zal ik niet twijfelen om weer contact met Gwen op te nemen. Hoe je het ook wendt of keert, hulp vragen is geen teken van zwakte, juist niet. Het is meer een teken van sterkte, want je wil vooruit. Gwen, nogmaals heel hartelijk bedankt voor alles! Je steun, begrip, respect, rust, wijsheid, warmte en gewoon voor “jou” om wie je bent. Ik kan niet anders dan je oprecht aanbevelen en dat doe ik dan ook!’

Angelique

Gwen is echt geïnteresseerd en persoonlijk. Ze is voor mij een voorbeeld van iemand die bij haar gevoel blijft en niet meegaat in systemen. Gwen heeft lef om voor zichzelf te gaan staan. Ze is een verademing. Het is twee-ricthtingsverkeer, Gwen stelt goede vragen, is duidelijk en ze confronteert met respect, ze is spiegelend, ze stemt af en gaat recht naar de kern van het probleem. Gwen ziet lagen van mensen. Alles viel in de laatste sessie samen; ik ben mezelf gaan zien

yvette

Bij mijn eerste kennismaking met Gwen voelde ik mij gelijk op mij gemak. Dit gevoel heeft ze mij bij alle afspraken gegeven. Gwen is een vrolijk, open en eerlijk persoon die er alles aan doet om iemand te helpen en op zijn gemak te stellen.
Ze heeft mij geholpen in het vergroten van mijn zelfvertrouwen en tools gegeven in het anders denken over mijzelf, het zoeken naar een baan die echt bij mij past en positiever naar mijzelf te kijken. Gwen liet mij letterlijk en figuurlijk weer met beide benen op de grond staan.
Ze geeft de aandacht en behandeling die nodig is en dat is voor iedereen verschillend. Dit voelt ze feilloos aan.
Ik ging met veel plezier naar haar toe en zal haar zeker missen.

saskia

Zojuist zat ik door het notitieboekje te bladeren dat ik de afgelopen maanden heb bijgehouden van mijn sessies met Gwen. En ik kan eigenlijk wel concluderen dat ik een enorme groei heb doorgemaakt. Tijdens de sessies zijn we zowel bezig geweest met het invoelen voor grote keuzes die ik moest maken in mijn leven, als met mijn innerlijke ontwikkeling. Iedereen die Gwen kent weet dat zij een prachtig mens is met een hart van goud. Wat ik heel prettig vind tijdens onze sessies is dat Gwen iedere keer opnieuw kijkt waar ik op dat moment behoefte aan hebt. Het is niet een vast programma wat afgewerkt moet worden, mijn ontwikkeling en hetgeen waar ik op dat moment behoefte aan heb staat voorop. Voor mij staat de vlinder symbool voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen ik Gwen leerde kennen zat ik volledig in mijn eigen cocon en zij heeft mij geholpen om uit te groeien tot een vlinder. Natuurlijk gaat een dergelijk proces met vallen en weer opstaan en dat zal ook altijd zo blijven. En dat is oké, zolang je merkt dat je uiteindelijk blijft groeien kun je niet anders dan trots zijn op jezelf. Zonder Gwen had ik niet zo snel deze stappen kunnen maken, dus nogmaals heel erg bedankt dat je gewoon bent wie je bent en mijn dank dat je mij wilt begeleiden.

Marieke

‘Gwen, bedankt voor je luisterend oor, je empathie, je warmte en steun. Ook bedankt voor het kleiner maken van de stappen, het wegdenken van beren op de weg en je vertrouwen in mij.’ 

Marianne Bijster

Dierencommunicatie/ Dierenoppas

Wendie Brauckmann

Twee maanden geleden kregen wij een nieuwe kitten in ons gezin met al een kater. Zijn broertje, waarmee hij dikke stoeimaatjes was, was 10 maanden daarvoor aangereden. Wij hoopten dat deze kitten weer wat vrolijkheid zou komen brengen, maar onze kater vond het maar niks en bleef geïrriteerd blazen naar haar. Via een vriendin kreeg ik de tip om Gwen om hulp te vragen om in te voelen wat Brommer, onze kater nodig had in deze situatie. Gwen was vanaf het eerste contact ongelofelijk vriendelijk en enthousiast. Ze wilde dolgraag helpen en haar gave om met dieren te communiceren inzetten voor ons.

We spraken af dat ze een reading zou doen (of meerdere als dat nodig was) en die als tekst naar ons zou sturen, zodat we hem hier allemaal konden lezen en bespreken.
Een paar dagen later hadden we de informatie binnen en uit alles bleek dat Gwen zowel Brommer als ook de kitten Zoë goed aanvoelde. Zelf broertje Brownie was wat komen laten zien. Zo leerden we dat Brommer nog rouwde om zijn broertje, zich in de steek gelaten voelde en hem niet los kon laten. Dus had Gwen in het gesprek met beide broers uitgelegd dat ze elkaar los mochten laten en verder gaan.

Verder gaf Brommer aan dat hij meer rust nodig had in ons volle, drukke huishouden en verwees hij naar een gezinslid met beperkte communicatieve vaardigheden. We zijn nu samen aan het zoeken naar betere communicatie tussen onze gezinsleden en gaan op zoek naar een andere woning met meer ruimte. Gelukkig kan iedereen nu weer naar werk en school, dus dat brengt ook rust en regelmaat. We vertellen nu nog meer tegen de katten wat we doen en waar we naar toe gaan etc, zodat ze beter weten waar ze aan toe zijn.

Maar het mooiste is wel dat we Brommer en Zoë konden helpen om aan elkaar te wennen. Brommer leerde haar zien als een vrolijk maatje, waarmee hij weer als vanouds kan stoeien. En zij is nu respectvoller naar hem, geeft ruimte en eet zijn eten niet meer op. Gwen heeft ons bijzonder veel tips gegeven over hoe we de katten beter kunnen begeleiden. We hebben bijna alles uitgevoerd.

Ook een paar dagen en weken later informeerde Gwen zelf bij mij hoe het ging en elke keer was de situatie verbeterd. Inmiddels is het 6 weken geleden en is het koek en ei tussen de katten. Ze slapen samen, maken de tuin onveilig en stoeien alsof hun leven er vanaf hangt; geweldig om te zien <3

Ik ben Gwen ontzettend dankbaar voor haar liefdevolle hulp en het uitgebreide verslag met uitleg en tips wat we kregen. Mocht er zich weer eens iets voordoen, zal ik haar zeker weer inschakelen.

Marijke - baasje van 13-jarige baloe

Mijn lieve viervoeter Baloe zit in de laatste fase van zijn leven. Dit brengt ontzettend veel onzekerheid met zich mee. Doe ik het goed als baasje, heeft hij pijn, wat gaat er in hem om. Via een andere hondenliefhebber ben ik in contact gekomen met Gwen. Zij heeft ons thuis bezocht en me geholpen met het verwoorden van hoe Baloe zich voelt. Door hierover te praten met Gwen weet ik beter welke stappen ik kan nemen voor en met Baloe. Het was een heel fijn bezoek en ik ben Gwen dankbaar voor haar begeleiding. 

Kat Novotna

Ik was heel benieuwd naar Gwen’s EcoNIDRA sessie voor mens en dier! Zou ik die samen kunnen doen met Luca? Zal ik merken dat het inderdaad ook werkt voor dieren? Toen ik mijn katertje van 6 jaar oud op bed lag liggen toen was het duidelijk: ja, wij gingen samen EcoNIDRA voor mens en dier doen. 🙂 Wat was de sessie heerlijk! Helemaal opgeladen en veel lichter dan voorheen kwam ik weer terug in ‘deze wereld’. Luca was de hele tijd bij me en was getuige van de hele reis. Dat ik de sessie zelf gaaf zou vinden, dat had ik al verwacht, maar de echte verrassing kwam as in de nacht daarna! Luca STRAALDE van de liefde. Hij werd ineens zo’n 10x meer knuffelbaar dan normaal en kwam de hele tijd kopjes geven en knuffelen. Dat EcoNIDRA het knuffelhormoon oxytocine bij mens en dier stimuleert dat kunnen Luca en ik dus zeker bevestigen! :))

Astrid, max en vladimir

Via een collega kwam ik in contact met – de website van – Gwen. Ik heb toen op korte termijn een afspraak met haar gemaakt, omdat ik mij zorgen maakte om mijn katerkind Vladimir, die nogal wat symptomen van stress vertoonde en daarbij, in het meest hartverscheurende geval, in zijn eigen staart beet. Bij binnenkomst van Gwen echter – waarbij ikzelf overigens vrijwel meteen in tranen was, waarschijnlijk onbewust al aanvoelend wat er ging komen – vroeg mijn andere katerkind Max direct om aandacht. “Dat deed hij al toen wij telefonisch contact hadden over deze afspraak”, zei Gwen toen. Vervolgens vertelde zij over Max zijn frustratie, vanwege het feit dat ik hem te weinig vrij laat en te veel claim. In die zin, dat hij heel graag naar – de tuin van – de buurvrouw gaat, terwijl ik hem daar – vanwege een persoonlijk conflict met diezelfde buurvrouw – al jarenlang weg probeer te houden en hem constant naar binnen roep of lok met brokjes. Voíla, een enorme confrontatie met mezelf, die ik ergens al wel had aangevoeld. Een échte eyeopener dus. Ik heb Max sindsdien nooit meer naar binnen geroepen als hij daar zit. En dat werkt prima, hij is veel vaker thuis!

Terug naar Vladimir, die via Gwen liet weten dat hij zijn energie niet goed kwijt kan, zich opgesloten en onbegrepen voelt en bovendien mijn stress (heb een diagnose PTSS type II) projecteert en daarbij mijn verdriet probeert op te lossen… Gwen heeft mij daarom een tal zeer praktische en werkbare tips gegeven, waarmee ik vervolgens samen met Vladimir aan de slag ben gegaan. Inmiddels zo’n vijf maanden verder: Vladimir heeft duidelijk minder stress en ik heb hem tot mijn grote vreugde – op één enkele keer na – niet meer in zijn staart zien bijten. Kijk, dát geeft een kattenmoeder rust.

Al met al ben ik erg dankbaar voor deze bijzondere en heilzame ontmoeting met Gwen. Max en Vladimir zijn dat vermoedelijk ook en alleen al daarom zeker voor herhaling vatbaar. 

Wendy

Gwen heeft mij en onze twee katten enorm geholpen. Ze luisterede naar wat ik vertelde over onze dieren en hun gedrag. En ze luisterde ook goed naar hoe wij ons als eigenaren gedroegen. Dat laatste heb ik ook als heel waardevol ervaren; een eye-opener én key! Gwen spiegelde de katten en mij aan elkaar, liefdevol en confronterend. Thuis ben ik met de adviezen aan de slag gegaan en ik was zeer verbaasd hoe de katten reageerden. Dankbaar! Voor het eerst in anderhalf jaar liggen ze nu naast elkaar te slapen en is er geen strijd meer om eten. En dat met maar een paar aanwijzingen! Gwen spreekt met een groot en warm hart voor dieren én mensen. Ze werkt intuitief, laat vooral de beelden die ze ziet spreken. Die zijn zeer treffend, (ver)helder(end) en een grote hulp!

Natas - baasje van Milo en pepper

Doordat ik meer ging werken was ik op zoek naar iemand die mijn honden af en toe kon uitlaten. Via via kwam ik net Gwen in contact. Ze is langsgekomen en heeft kennisgemaakt met mijn honden. Twee Engelse Springerspaniels. Ik merkte dat ze meteen een klik had en ze reageerden heel aanhankelijk. Ook de keren erna was het 1 groot feest voor ze. Je ziet dat Gwen op een bijzondere manier contact maakt met de honden. Mooi om te zien en ik had veel vertrouwen in Gwen, ook met onze jongste rasechte jachthond, die nogal eens niet wilde luisteren met wild in de buurt. Het kwam altijd goed op een heel fijne manier. Ik zou het iedereen aanraden, ook met honden met een gebruiksaanwijzing.

Ademsessies

Lia Versteegh

Wat een feest om dit bij jou te mogen ervaren. Na een lelijke val van 4 weken geleden voelde ik me totaal in elkaar gedrukt. Het voelde net alsof al het leven uit me geperst was. Heel langzaam door fysio ben ik weer op krachten gekomen. Toch voelde ik dat ik nog wat miste. Ik zag dat Gwen een bepaalde ademtechniek gaf en iets in me zei dat ik dit moest doen. Ik werd liefdevol ontvangen door Gwen met een heerlijk kopje thee en ik zag meteen het mondstuk liggen en voelde weerstand. Gwen zag dit en zei dat ik het in mijn mond kon doen om alvast te wennen. Ik voelde me meteen gezien. Daarna begon ik aan het echte werk. Liggend op een heerlijk vachtje en onder een fijn dekentje begon ik aan mijn reis. Eerst voelde ik nog weerstand, maar door de liefdevolle woorden van Gwen werd dat steeds minder. Ik mocht helemaal mezelf zijn. Mijn intentie is ook: Ik ben bij mezelf. En langzamerhand groeide dat vertrouwen. Er werd niet gepusht. Het mocht er allemaal zijn. Aan het einde mocht ik nog even nagenieten van het hele gebeuren. Er is nu ruimte ontstaan in mijn lijf dat zo gekneusd is. En het mooiste vind ik dat ik nu mijn innerlijke kind in mij kon ervaren. Meestal zie ik haar buiten mij. Dat was een supermooi moment. Lieve Gwen superbedankt voor je liefdevolle ondersteunende zorg.

Natuurcoaching

sylke

Een wandeling met Gwen
is een cadeau voor jezelf!
Ze maakt je door verschillende oefeningen + meditaties bewust van jezelf.
Mijn gedachten worden stiller
En ik vind er mijn rust weer terug. 
Dank je lief mooi mens.

Jolanda

Ik heb in een kleine groep mogen deelnemen aan natuurcoaching. De hele ochtend in het bos en daarbij een reis maken langs alle zintuigen. Ik vond het behoorlijk moeilijk om te vertragen – normaal gesproken heb ik er flink de pas in – maar wat dat doet veel met mij. De warme en liefdevolle methode van Gwen zorgt ervoor dat ik dagen later nog altijd rustig ben en vertraagd
Wat een prachtige ervaring, die ik iedereen kan aanraden! 

dian

Wat ik heel bijzonder vond en wat ik niet meer zal vergeten zijn de wandelingen samen in de bossen, wat heb ik dat als bijzonder ervaren. En wat heb ik veel mogen leren in de natuur. Wat kan de natuur je veel bijbrengen. Dit zal ik nooit vergeten.

Ik kwam bij Gwen voor meer zelfvertrouwen en voor het beter kunnen aangeven van mijn grenzen. En ik vind echt dat ik als persoon positief veranderd ben. Ik sta zeker sterker in mijn schoenen. Ik kies  steeds vaker voor mezelf en hoef niet meer iedereen tevreden te houden. Nu durf ik het gesprek aan te gaan, als ik het ergens niet mee eens ben dan zeg ik er gewoon iets van.

We hebben mooie wandelingen gemaakt, veel gezien maar bovenal gewoon echt veel geleerd.

Wat denk je van kracht en van durf, mijn kwaliteiten die ik weer heb opgegraven. En mijn rust pakken gewoon even stilstaan, wat was het gek toen ik tegen de boom ging staan en ik gewoon voelde hoe alles rustig werd en hoe alles ontspannen.

Gwen je hebt me echt heel erg veel gebracht en ben heel erg blij dat ik je heb leren kennen.

Stiltewandelingen

Connie

‘Alle schoonheden en geluiden van de natuur komen zo veel beter binnen in stilte.’

‘De stilte wandeling met Gwen was fijn en ontspannend. Zij leidde ons op een natuurlijke en vriendelijke manier door het bos. Heel prettig om aan over geven.

Fijn om niet op de route te letten en mijn aandacht bij de omgeving te kunnen houden, zodat ik me bewust kon blijven van de natuur en de rust, en ontspanning die dit gaf.

Het onwennige van wandelen in stilte viel mee en voelde al snel vertrouwd.

Op ongeveer de helft van de wandeling hielden we een zitpauze waarin Gwen een mooi gedicht voorlas dat aansloot bij de avond. Dit zorgde ervoor dat wij nog iets meer in onszelf keerden en dat voelde goed.

Voor mijn gevoel liep ik een groot deel van de wandeling met een glimlach op mijn gezicht.

Het is dus een aanrader om deze wandeling met Gwen te maken.’

LiLIAnE

Samen met Gwen een stilte-wandeling gemaakt bij Huis ter Heide in de Moer. Voor mij onbekend terrein. Nadat Gwen uitleg heeft gegeven over de wandeling, zijn we na een meditatie gaan lopen. Wat een bijzondere ervaring en inzichten heb ik verkregen. Voelde me verbonden met Gwen (kan het niet anders omschrijven), ze voelde aan waar ik behoefte aan had en wat ik op bepaalde momenten nodig had. Zo bijzonder, ook de verbinding die ik had met de natuur/aarde. Voor mij persoonlijk zeker een aanrader om dit vaker te gaan doen, onder begeleiding van Gwen. 

Loopbaancoaching

Daniëlle

In een re-integratietraject heeft Gwen mij begeleid en daarbij haar groot intuïtief vermogen gebruikt om mij te steunen, te begeleiden, te motiveren, te kalmeren en eigenliefde te laten vinden. Alle sessies keek ik naar uit en hoe slecht ik me soms ook voelde (chronisch pijnpatiënt), na de sessie voelde ik me toch gemotiveerder of juist meer gekalmeerd. Ze heeft écht het beste met je voor en zal niet schromen om je dat te laten voelen in jezelf. Gun jezelf [vul in] ! 🙂 Praktisch en gevoelsmatig, aan alle fronten denkt en doet zij mee. Dankbaar dat Gwen op mijn pad heeft mogen komen; mijn leven is erdoor verrijkt.

Marinke

Na anderhalf jaar burn-out kwam ik tijdens mijn re-integratieproces bij Gwen terecht. Volledig terugkeren in mijn huidige baan lukte niet, hoe graag ik ook had gewild. In anderhalf jaar uit de running zijn, gebeurt er veel in je hoofd. Het was een moeizaam, maar mooi proces, waar uiteindelijk ook Gwen een deel van werd. Ik heb me enorm op mijn gemak gevoeld, wat ik heel belangrijk vind. Doordat ik me begrepen voelde, ze op een goede manier met me meedacht, ze me hielp mijn kwaliteiten en talenten te ontdekken en ze me af en toe “een schop onder de kont” gaf, is het een mooie ontdekkingstocht geworden naar een nieuwe baan. Want wat voor talenten heb ik eigenlijk? Waar ben ik goed in? Maar vooral, waar word ik blij van? Met die vragen werd ik onder andere geconfronteerd. En tijdens het traject ben ik begonnen met een nieuwe baan waar ik veel beter op mijn plek zit!’

Karen

Mijn coachingsafspraken met Gwen Melis voelden steeds als een uitje, echt even tijd om stil te staan bij mijn kracht en wat mij drijft in werk en leven. Het 2e-spoortraject dat ik bij haar volgde, werd een ware ontdekkingstocht.

Gwen die uit eigen ervaring weet waar iemand na een burn-out tegenaan kan lopen, stelde scherpe vragen en gaf mij veel tips waarmee ik aan de slag kon. Ze zette me weer op het juiste spoor in mijn huidige baan, maar liet me ook inzien wat ik verder nog in me heb. Ze is een goede luisteraar en heeft oprechte aandacht. Haar werkwijze is persoonlijk. Haar openheid zorgde ervoor dat ik – die aanvankelijk nog wat gereserveerd was – ook wat van mijn schroom liet varen.

Ik ben blij dat Gwen een tijdje met mij meeliep en beveel haar van harte aan als coach!

Stephanie van Ham

Ik heb Gwen leren kennen tijdens een 2e spoortraject dat zij heeft begeleid in de rol van re-integratieadviseur. Gwen heeft tijdens het traject laten zien professioneel en betrokken te zijn. Haar kracht zit in de persoonlijke benadering en aandacht voor de menselijke kant in combinatie met het zakelijke belang. Gwen is gefocust op een goede uitkomst en houdt daarbij zowel werkgevers- als werknemersbelang voor ogen. De manier van communiceren is prettig en duidelijk, daardoor zijn de verwachtingen helder. Ik zou een samenwerking met Gwen zeker aanbevelen!

Wim

In mijn re-integratietraject heeft Gwen mij erg fijn begeleid. In mijn werk als docent liep ik vast. Gwen heeft me leren denken vanuit de dingen die goed gaan, in plaats van me te laten ontmoedigen door wat minder goed gaat. Verder heb ik veel over mijzelf geleerd. Via gesprekken en opdrachten hebben we een uitweg uit de impasse gevonden. Voor mij bleek het goed om een deel van mijn werkweek heel ander werk te gaan doen. Door die ontspanning kan ik voor de resterende dagen mijn oude werk veel beter aan.  Ook de deskundigheid van Gwen en haar onverwoestbare optimisme gaven me vertrouwen. Voor de begeleiding en het resultaat ben ik dankbaar.

Peggy Joosen, Joosen Advies

Al jarenlang werken wij heel prettig samen met Gwen. Of het nu gaat om een re-integratietraject of loopbaancoaching: Gwen weet als betrokken coach altijd snel tot de kern te komen, luistert aandachtig en vraagt door, ze is bijzonder sterk in het naar boven krijgen van kwaliteiten en om deze te vertalen naar kansen en mogelijkheden. Hierbij houdt zij altijd de doelen van de cliënt voor ogen en begrijpt zij ook de verwachtingen en belangen van de werkgever en/of de bedrijfsarts. Vanuit haar ruime kennis en ervaring, maar vooral ook vanuit haar eigen-wijsheid en inzichten lukt het haar iedere keer weer om het verschil te maken. Zodat de cliënt zelfstandig en met vertrouwen de volgende passende stap maakt.

Mirjam

“Door het inschakelen van Gwen door mijn werkgever, is mijn 2de spoor, ondanks de vervelende periode toch heel fijn verlopen. Op een mooie persoonlijke manier heeft zij mij door het 2de spoortraject heen geloodst, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Tijdens dit traject heeft ze mij de kans gegeven om te groeien naar het besef dat ik niet meer terug kan keren op de werkvloer. Waar in het begin nog menig traantje heeft gevloeid, is gaande de weg de knop omgegaan en heeft Gwen mij ontzettend geholpen door met mij naar de mogelijkheden van mijn toekomst te kijken, en hoe ik deze op de juiste manier kan bereiken. Gwen is een zeer kundige, vrolijke en begripvolle vrouw. Ik zou iedereen die in zo’n situatie komt Gwen aanraden. Wat een topper! Ben haar enorm dankbaar. “

stephanie

‘Gwen is oprecht geïnteresseerd in mijn drijfveren, kwaliteiten en naar mijn ‘mens zijn’. De coaching gaat in mijn geval meer over ‘zijn’ en acceptatie van bepaalde wensen (en juist niet) en bepaalde mogelijkheden en beperkingen en hoe daarmee om te gaan. Terwijl zij ook veel praktische ‘doe’ skills in huis heeft, sluit zij juist op spiritueel niveau en medemenselijkheid bij mij aan – dat wat ik juist denk nodig te hebben. Het is een authentiek contact waar ik positieve energie uit put en mij aan het denken zet en tot actie brengt in mijn ontwikkelingspunten.’

Corrie

Lieve Gwen, bedankt voor de fijne begeleiding het afgelopen half jaar. Mede dankzij jou heb ik nu weer geloof in een toekomst. Want hoe moeilijk die ook nog zal zijn, ik heb een nieuwe start gemaakt in iets waar ik gelukkig van word. Jouw vertrouwen in mij, was groter dan dat van mijzelf. Heel veel dank hiervoor.

Ksenia

Met veel gemende gevoelens was ik gestart met het 2de spoor traject. Met de hulp van Gwen ben ik steeds dichterbij mijzelf gekomen. De gesprekken en oefeningen bij Gwen hebben mij veel zelfvertrouwen en veel inzichten in mijzelf gegeven. Ik heb mijzelf van een hele andere kant kunnen zien en ik heb begrepen, dat de kwaiteiten die ik heb, zeker gewild zijn in de maatschappij en dat ik nog veel goeds ervoor kan betekenen.

Elk gesprek had een zeer waardevole diepte voor mij. Het ging niet gewoon zakelijk, maar veel dieper dan dat, wat ik enorn op prijs stel. Gwen is een zeer ervaren en fijne begeleider, ze weet alles heel goed te beschrijven en op een rij te zetten.  Ze nam altijd de tijd voor mij met veel empathie en begrip.

Met handige tips van Gwen heb ik ook mijn gezondheid kunnen verbeteren, door rustiger te gaan slapen en steeds minder stress te gaan voelen. Gwen staat heel dicht bij de natuur en daar krijgt zij haar kracht vandaan, dat straalt ze uit en dat geeft zij door.

Ik ben altijd met veel enthousiasme naar Gwen toe gegaan, ik voelde mij daar begrepen, gesteund en altijd welkom. Ik vind het bijna jammer, dat het traject afgelopen is, veel succes verder, Gwen! 

ECONIDRA™

Peggy

Jouw begeleiding was echt top Gwen! Het begon al met de mails, een heel enthousiast en welkom gevoel, luchtig. Je introductie en het korte voorstelrondje, daarna de sessie. Het ging allemaal vloeiend, alsof je het al jaren doet met deze technieken.

Martine

Ik voel me heel ontspannen en kalm. Zelfs een paar dagen erna voel ik dit nog. Het was een heerlijke korte micro-vakantie.

Jolanda

Ik heb genoten van de EcoNIDRA sessies van Gwen. Gwen heeft een hele fijne stem waarmee ze je begeleid door een soort geleide meditatie langs de natuur elementen. 
Daarnaast heeft ze een lekkere ‘down to earth’ benadering waarin ruimte is voor iedereen. 
Ik voelde me na elke sessie heerlijk ontspannen en heb zalig geslapen.

Bedankt voor de prachtige sessies EcoNIDRA aarde, lucht, water en vuur! Jouw begeleiding en prettige stem zorgen voor een unieke belevenis. Je vertelt zo mooi over het natuurelement en daarna volgen de verschillende reizen. Hierdoor kon ik heerlijk ontspannen.
Een dikke 10 voor jou, Gwen!
Ik hoop dat ik mezelf regelmatig een terugluister-sessie cadeau mag geven en mezelf opnieuw mag overgeven aan de ontspanning.

Het zaadje is geplant voor meer ontspanning en rust; zoals dat zaadje mag groeien, ga ik stapje voor stapje mee.

eVELINE

I had the pleasure of attending few of Gwen Melis’ EcoNIDRA sessions and was surprised how early I fell into a deep state of relaxation. Visualising myself floating on water (for this session she incorporated the element of water) led me to drift into another state and completely miss out on the rest. 

But I would say ‘misson accomplished’ since I stepped out of the mind and was able to let go. I truly recommend doing a EcoNIDRA session with Gwen – your body will be so grateful to you!

Ingrid

Als deelnemer voel je dat je in goede handen bent. Jouw stem is erg prettig. Fijn tempo, mooie geluiden. Je voelt precies aan wat er gebeurt tijdens de sessie, geeft er de juiste woorden aan. Ik voelde me heel ontspannen. Zelfs mijn honden vielen heerlijk in mijn bijzijn in slaap. 

Dagmar

Wat was het mooier dan mooi! Pure liefde, warmte en verbinding mocht ik voelen, wat een reis. Een reis die ik iedereen van harte gun, het was prachtig in de puurste vorm. Bij het zetten van de intentie voelde ik dat mijn hart zich opende en kwamen er emoties los waar ik eindelijk bij mocht komen. Ik voelde zo sterk het verlangen en de wens wat ik hier mag doen. Na de afgelopen periode extra bijzonder, ik voelde veel en vaak wat ik echt niet meer wil, maar niet goed waar ik écht naar verlang. En opeens was het daar, in mijn hart en mijn hele lichaam. In mijn Zijn voelde ik het. Wat ik echt wil, wat ik echt nodig heb en wat ik hier mag doen. Wat een cadeau om deze boodschap te ontvangen. En bij het wortelen voelde ik mij omarmd door warmte en liefde van onze prachtige planeet, het was zo krachtig en wat ben ik je dankbaar voor jouw begeleiding om deze reis te mogen maken. Ik heb niet eerder de ruimte tussen waken en slapen ervaren, maar wat is het er mooi. Zijn. Overvloed van zachtheid, verbinding er mogen Zijn. Dank je wel voor deze liefdevolle avond. Ik geniet helemaal na en gun deze mooiste ervaring iedereen. Ik ben jou oneindig dankbaar. 

Loes

Ik heb op 26 januari 2023 bij Gwen een privé-sessie EcoNIDRA gehad en het was super fijn! Lekker tijd nemen voor jezelf, alle aandacht krijgen en heerlijk worden meegevoerd in een diepe staat van ontspanning. Gwen heeft een mooie zachte stem en ze voert je mee naar prachtige omgevingen waar je weer heerlijk kunt opladen en tot rust kunt komen. De muziek helpt er ook bij en geeft een voldaan gevoel van welbehagen. Ik raad Gwen’s diensten volledig aan, ze is super intuïtief, kan erg goed luisteren, heeft een professionele aanpak en beschikt over veel ervaring ook op andere deelgebieden, waardoor het pakket compleet is en je je heel veilig bij haar voelt.

Sonya

Thanks for the gorgeously soothing experience on your EcoNIDRA session in English the other day. My mind was quite busy before the session so I wasn’t sure if I’d ‘get into it’ but your voice was so relaxing! I’m pretty sure I nodded off for part of it, which is unusual so you definitely helped me get into that sleepy state of deep relaxation. The owls in the soundtrack were mesmerising and I loved waking up to them. When I finished the meditation I felt relaxed yet ready for the rest of the evening and I slept well that night.