Natuurcoaching

De natuur is mijn thuis en ik vind er de verbinding met mezelf weer terug, mijn natuurlijke bron van Zijn. Wij zijn onderdeel van de natuur. De natuur spiegelt ons en geeft richting. Zij geeft, wij ontvangen. Maar wij kunnen ook iets terug doen. Ik heb de eenheid ervaren met de natuur, waarin ik kon voelen dat geven en nemen in balans was. Ik voel op die momenten zoveel dankbaarheid, liefde, ruimte en verbinding. Hier zit zoveel kracht in. Niet hoeven presteren, niets moeten, niet iets hoeven bereiken, maar zijn. De natuur leert ons dit. En wanneer we meer in lijn komen met de natuur, kun je meer liefde in jezelf en om je heen ervaren. En van daaruit kun je de stap maken die goed voelt voor jou en het grotere geheel.

De helende natuur

Wist je dat wandelen goed is voor onze gezondheid? Het brengt de linker- en hersenhelft in balans, je verbetert je conditie en wandelen vermindert zelfs stress. Het brengt je meer in contact met je lichaam. Daarnaast zijn er onderzoeken die aantonen dat Pytoncides, de stofjes die bomen uitscheiden, de concentratie verbeteren en  stresshormonen en bloeddruk verlagen. Prachtige cadeaus die we mogen ontvangen van moeder natuur! En daarbij verwelkomt de natuur alles… ze verwelkomt je helemaal, met wat voor vraag of uitdaging je ook zit. Het mag er allemaal zijn, jij mag er zijn.

Door in verbinding met je innerlijke natuur te leven, zal je de verbinding voelen die er altijd om je heen is. En door omstandigheden (zowel intern als extern) kan er ruis ontstaan met als gevolg dat de verbinding afzwakt. Het is een levenskunst om je aandacht bewust te richten op alles wat er al is. Als natuurcoach laat ik je ervaren hoe de natuur je mag verrijken, inspireren en (veer)kracht kan geven om te zijn wie je ten diepste bent.

Ben je geïnteresseerd in een wandelsessie met persoonlijke begeleiding op maat of verheug je je op een groepswandeling? Als natuurcoach neem ik je mee op ademverruimende plekken tijdens de verschillende seizoenen en genieten we samen van het moment. De mooiste routes liggen voor je klaar, wandel mee en laat je verrassen door de rijkdom van de natuur!

‘Even a wounded world is feeding us. Even a wounded world holds us, giving us moments of wonder and joy.
I choose joy over despair. Not because I have my head in the sand, but because joy is what the earth gives me daily and I must return the gift.’

Robin Wall Kimmerer